Vanliga frågor

Omega 917 - Packningsskydd

Hur funkar det ?

Packningsskyddet är en produkt som hjälper dina packningar och o-ringar av gummi att återfå spänst och elasticitet.

Du tillsätter 1-3% (3 procent vid läcka, 1% årligen för underhåll) av den totala oljevolymen i din maskin, och medan du har maskinen i drift följer produkten med oljan runt i systemet och hittar på så sätt till alla packningar som finns i systemet.

Väl i kontakt med gummi så tar en mjukgörare vid och ger nytt liv i den gamla torra och spröda packningen. Så länge inte packningen är trasig eller av så kommer problemen att lindras eller upphöra helt.

Produkten kan med fördel användas i: motor, växellåda, automatlåda, axlar, hydraulsystem -kort sagt överallt där gummipackningar finns i oljesystem - Dock Ej i säkerhetssytem som bromsar..

 

 

 

 

Kylartätning Omega 101

Hur gör jag ? 

Kylartätningen är en produkt som helst skall hällas direkt i cirkulerande system, dvs. direkt i kylare eller kylslang, Innan den sätts till ett kylsystem måste den skakas ordentligt så att den är väl blandad för bästa effekt.

Se sen till att värmekranar och liknande är öppet så inga proppar uppstår. 

Efter att du tillsatt kylartätningen, starta motorn och låt den gå på tomgång 10-15 minuter så tätningsmedlet hinner sätta sig ordentligt i läckan. Se sedan till att hålla vätska i kylsystemet, annars kan läckage uppstå igen.

Kylartätningen kan laga mindre läckage i kylaren, blocket, toppen, värmepaketet såväl som i toppackningen. Produkten innehåller viss mängd glykol men inte nog för att skydda ditt kylsystem mot frysning - glykol måste tillsättas enligt anvisning utöver kylartätningen.